Avantajele si Dezavantajele Utilizarii Unui Premergator

premergator

Vi s-a intamplat de multe ori in timpul zilei sa cautati un loc linistit in care bebelusul dvs. sa fie in siguranta in acele momente in care nu va puteti concentra toata atentia asupra lui? La varsta de 6 luni, bebelusii incep deja sa se miste, iar parintii sunt de multe ori gata sa ii asiste in aceste incercari, dar nu tot timpul pot dedica intreaga lor atentie. Ce pot face in acest caz?

Premergatorul este o solutie aleasa de multi dintre parinti. Daca va ganditi sa o adoptati  si dvs., trebuie sa stiti ca acest instrument are atat avantaje cat si dezavantaje.

Avantajele premergatorului

Avantajele premergatorului sunt evidente pentru parinti. Copilul se va putea misca liber si in siguranta. Cu un premergator nu riscati ca bebelusul dvs. sa cada si sa se raneasca intr-una din incercarile sale de a se misca inainte sau inapoi. In plus, premergatoarele vin cu o serie de jucarioare, care de obicei atarna in fata copilului si care le plac celor mici, ii tin ocupati si ii distreaza.

Dezavantejele premergatorului

Desi premergatorul este un loc mult mai sigur pentru bebelus, dar acest instrument poate deveni un adevarat pericol daca nu sunteti atent. Chiar daca nu e nevoie sa fiti cu toata atentia asupra copilului, trebuie sa aruncati din cand in cand o privire pentru a va asigura ca acesta nu se incurca in hamurile premergatorului in incercarea de a face cine stie ce miscare si de a ajunge la cine stice ce obiect. Nici un parinte nu isi doreste sa-si vada copilul ranit exact din cauza solutiei pe care a gasit-o pentru ca acesta sa fie in siguranta. De aceea, trebuie sa luati in considerare ca premergatorul nu este o solutie 100% sigura si ca bebelusul dvs. continua sa aiba nevoie de supraveghere, chiar daca la un grad mult mai redus.

De asemenea, trebuie sa aveti grija unde plasati premergatorul. Acesta trebuie asezat pe o suprafata plana si intr-un loc in care nu risca sa ajunga la scari sau alte suprafete in panta deoarece acestea prezinta un pericol foarte grav.

Premergatorul este o solutie temporara pentru a stavili dorinta bebelusului de a se tari pe jos, dar pe termen lung, aceasta solutie aduce o serie de dezavantaje rezultate exact din principalul scop in care premergatorul este folosit. Miscarile efectuate de copil cu ajutorul premergatorului sunt mult mai usor de realizat. De aceea, daca este tinut prea mult in premergator, bebelusii risca sa aiba o dezvoltare motorie mult mai inceata decat altii care, la o varsta similara, nu au folosit deloc premergator. Copiii care se obisnuiesc cu miscarile asistate vor fi mult mai putin dornici sa depuna eforturi pentru a invata sa mearga pe propriile picioare. Se recomanda, prin urmare, folosirea cu moderatie a premergatorului, pentru a nu dauna dezvoltarii motorii a copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *