Sa fii parinte nu este usor. Este poate cea mai solicitanta si cea mai dificila meserie din lume. Este un rol pe care trebuie sa-l indeplinesti 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Nu ai parte de pauze, de zile libere sau concedii, insa este totodata si cel mai frumos lucru care ti se poate intampla, un rol care iti vine manusa si care iti aduce infinite satisfactii.

Ce poate fi mai minunat decat sa iti vezi copilul fericit, sanatos si frumos educat? Tocmai pentru ca ne dorim tot ce-i mai bun pentru micutii nostri, trebuie sa ne implicam total in cresterea lor si sa fim constienti de faptul ca vin pe lume complet neajutorati, dependenti de iubirea si atentia noastra.Noi suntem toata lumea lor, sursa lor de cunoastere, afectiune si bucurie. Este de datoria noastra sa ii crestem frumos, sa-i ghidam in primii ani de viata, sa-i lasam sa se descopere si sa-si dezvolte personalitatea.

Nu exista o reteta sau un set de instructiuni pe care le poti urma pentru a avea garantia unei educatii perfecte. Totul depinde de tine. Fiecare copil este unic, iar relatia voastra se cladeste pornind de la nevoile si aspiratiile sale. Cunoaste-ti copilul! Acesta este cel mai bun sfat pe care il poate primi orice parinte. Afla care sunt lucrurile care il fac fericit, care il stimuleaza si la care el exceleaza. Apoi dedica-ti timpul pentru a-i oferi acele mici bucurii, fie ca este vorba despre un premergator, un scaun de masina, o jucarie noua, un curs de dans sau de locul de joaca perfect pentru petrecerea sa.  Adauga si multa iubire, intelegere si pofta de joaca acestei retete si cu siguranta te vei afla pe drumul corect catre a deveni un parinte mai bun, un parinte asa cum orice copil isi doreste.