Patru Activitati Pentru Vacanta de Vara

Apropierea verii aduce multa bucurie pentru copii, caci anotimpul estival este sinonim cu vacanta mare, cu mult timp liber si o multime de activitati recreative. Grija parintilor, in schimb, este sa gaseasca aceste activitati care sa ii distreze si sa ii tina pe cei mici ocupati. In plus, daca aceste activitati au si o latura educativa, cu atat mai bine. Iata cateva sugestii pentru aceasta vacanta de vara:

Escapada din labirint

labirint pe terasa

Cu ajutorul unui ghem de sfoara, creati un labirint pe terasa dvs. Cereti copiilor sa gaseasca modul de a ajunge dintr-un capat in celalalt al labirintului fara a fi nevoie sa taie sfoara. Aceasta este o activitate recreativa, care le stimuleaza spiritul analitic.

Baloanele racheta

racheta din balon

Pentru acest experiment aveti nevoie de o bucata de cativa metri de sfoara, baloane, doua scaune, paie de baut, banda adeziva si foarfece. Intindeti sfoara intre doua scaune dupa ce ati pus pe ea un pai. Fixati paiul in mijlocul sforii si pe el fixati balonul umflat, dara fara a-l inchide. Trageti balonul spre unul dintre capete si dati-i drumul.  Explicati-le copiilor de ce balonul incepe sa se miste catre celalalt capat al sforii.

Olimpiada de floricele

competite cu popcorn

Stiati ca puteti sa organizati o serie de jocuri pe baza unui castron cu floricele? Asezati copiii fata in fata si spuneti-le sa arunce floricele unul in cura celuilalt, indepartandu-se treptat. Cine ajunge cel mai in spate castiga. Un alt joc implica mutarea floricelelor dintr-un castron in altul folosind numai scobitori. Cine muta tot castronul cel mai repede castiga. Pe o masa libera, puneti-i sa sufle cu paiul pentru a trimite floricelele catre celalalt capat al mesei. Primul care atinge linia de sosire castiga.

Norisorii de sapun

norisori de sapun

Puneti o bucata de hartie cerata, pergament, folie de plastic, sau un prosop de hartie în cuptorul cu microunde si asezati pe el un sapun obisnuit.  Porniti cuptorul pentru cateva minute si veti vedea cum sapunul se transforma intr-un adevarat norisor. Atentie – nu este lichid! Daca nu aveti grija se poate sparge si toata casa va fi plina de praf de sapun. Mai bine il spargeti intr-un recipient, dupa care puteti face din acest material alte bucati de sapun in diferite forme si culori. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *