Cum sa Alegeti Incaltamintea Potrivita Pentru Copil

Parintii isi fac multe griji legate de sanatatea si cresterea copiilor. Daca intrebarile legate de aparitia dintilor, sanatatea ochilor si cresterea in inaltime apar mult mai frecvent in conversatie, cele legate de alegerea pantofilor potriviti sunt de multe ori ignorate. Poate putini dintre dvs. stiu, dar problemele de sanatate ale picioarelor, pe care le simtim in general la varsta adulta, isi au originea in copilarie.

Va intrebati, probabil, daca exista vreo legatura intre deformarile degetelor mari, unghiile incarnate sau bataturile cronice si incaltamintea din copilarie. Medicii confirma ca pantofii nepotriviti sau de proasta calitate au un impact major asupra sanatatii piciorului. Pentru a evita ca si copilul dvs. sa sufere din astfel de cauze, este important sa alegeti incaltaminte adecvata pentru nevoile sale si stadiul sau de crestere.

Iata cateva sfaturi pentru alegerea incaltamintei potrivite pentru copilul dvs.:

  • Masurati piciorul copilului o data in trei luni pentru a va asigura ca pantofii pe care ii poarta au masura potrivita.
  • Asigurati-va ca exista o distanta de un deget intre varful degetului mare si marginea pantofului.
  • Talpa nu trebuie sa fie prea curbata. Piciorul este relativ drept, deci asa trebuie sa fie talpa pantofului.
  • Indiferent daca vorbim despre pantofi cu siret, catarama sau arici, mecanismul de inchidere trebuie sa fixeze calcaiul. Piciorul copilului nu trebuie sa alunce catre partea din fata a pantofului.
  • Calcaiul pantofului trebuie sa fie relativ rigid si stabil.
  • Pantoful trebuie sa fie flexibil in partile in care piciorul se indoaie, dar nu in celelalte.
  • Cele mai bune materiale sunt pielea si tesaturile textile deoarece sunt mult mai durabile decat altele si permit piciorului sa respire. Evitati incaltamintea din materiale sintetice.
  • Verificati ca pantofii sunt rotunjiti la varf pentru ca degetele sa aiba loc sa se miste. Desi exista trenduri si mode si in incaltamintea copiilor, sanatatea picioarelor lor este mult mai importanta.
  • Pantofii trebuie sa fie usor de incaltat. Daca este un adevarat chin sa ii puna in picioare, inseamna ca nu sunt bine conceputi. Chiar daca dvs. aveti rabdare ca pantofii sa se lase, cand este vorba despre copii este de preferat ca pantofii lor sa fie comozi din prima zi.
  • Se recomanda talpile care absorb transpiratia deoarece picioarele transpira din abundenta si copiii sunt in general foarte activi. ┬áDesi acest aspect este mai important la adulti, este un considerent care merita luat in calcul si la copii.

Odata ce ati luat in considerare aceste aspecte tehnice, asigurati-va ca nu cedati la preferintele copilului in defavoarea sanatatii sale. Este foarte posibil ca fetita dvs. sa isi doreasca acei pantofiori rozi si plini de paiete sau ca baietelul dvs. sa isi exprime o preferinta pentru acel model de pantofi de fotbal care seamana cu pantofii fotbalistului preferat, dar asta nu inseamna ca alegerile lor sunt si sanatoase. Daca ei nu au cum sa stie aceste aspecte, dvs. ca parinte trebuie sa va asigurati ca sanatatea lor primeaza in alegerea incaltamintei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *